Demonstreren

Hebt u een vraag over het optreden van de politie bij een demonstratie? Heeft de politie volgens u bijvoorbeeld te snel ingegrepen tijdens een demonstratie? Of heeft de politie u gefilmd of gecontroleerd en bent u het hier niet mee eens? Op deze pagina helpen wij u verder met uw vraag of klacht.

Demonstrerende mensen op het Malieveld Den Haag

Mijn vraag gaat over

 • De politie heeft een demonstratie (niet) gestopt

  U hebt het recht om te demonstreren. Dat staat zo in de Grondwet. Je hebt hiervoor geen vergunning nodig. Toch kan de politie een demonstratie in opdracht van de burgemeester beëindigen. Dat kan ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

  Bent u het niet eens met het optreden van de politie? Of vindt u dat een demonstratie niet door had mogen gaan? Neem hier dan contact over op met de politie. De politie kan u dan een toelichting geven. Komt u er met de politie niet uit? Dan mogen wij u verder helpen. 

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555

 • De politie heeft mij gefilmd, gefotografeerd of gecontroleerd tijdens een demonstatie

  Heeft de politie u gefotografeerd, gefilmd of gecontroleerd tijdens een demonstratie? De politie mag dit in sommige gevallen doen. Dit kan vervelend zijn. Bijvoorbeeld als niet duidelijk is wat de politie doet met de beelden of de informatie.

  Bent u het er niet mee eens dat de politie u gefotografeerd, gefilmd of gecontroleerd heeft? Dan kunt u een klacht indienen bij de politie. Komt u er samen niet uit of loopt u vast bij de politie? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555

 • De politie heeft tijdens een demonstratie geweld gebruikt

  Heeft de politie volgens u onterecht geweld gebruikt tijdens een demonstratie? Dan kunt u hierover een klacht indienen bij de politie. In een uiterst geval kunt u ook aangifte doen tegen de betrokken politieagent. Ook dat doet u bij de politie. 

  Stel uw vraag eerst aan de politie zelf. Komt u er samen niet uit of loopt u vast bij de politie? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555