Binnentreden woning

Hebt u een vraag voor de politie over het binnentreden in uw woning? Is de politie bijvoorbeeld binnen geweest zonder uw toestemming? Hebt u schade nadat de politie uw woning is binnen geweest? Op deze pagina helpen wij u verder.

politie met auto in woonwijk

Mijn vraag gaat over

 • De politie is in mijn woning geweest zonder mijn toestemming

  Is de politie uw woning binnen geweest zonder uw toestemming? Dat kan erg vervelend zijn. De politie mag dit in sommige gevallen wel doen. Bijvoorbeeld als ze iets in beslag wil nemen of een verdachte wil aanhouden. Ook mag de politie een woning binnen gaan om directe hulp te verlenen. Bijvoorbeeld als iemand gereanimeerd moet worden. De politie moet wel aan veel regels voldoen als ze een woning zonder uw toestemming binnen gaat. Zo moeten de agenten zich legitimeren en uitleggen waarom ze uw woning in willen.

  Bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u een klacht indienen bij de politie. Komt u er samen niet uit of loopt u vast bij de politie? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht inof bel 0800 - 33 55 555

 • De politie is in mijn woning geweest en nu heb ik schade

  Is de politie in uw woning geweest en heeft u daardoor schade? Dat is erg vervelend, ook als het geld kost om de schade op te lossen. Zeker als de politie met geweld uw woning is binnengekomen, is er al snel schade. Denk bijvoorbeeld aan schade aan de voordeur. Als u schade heeft, kunt u de politie vragen deze schade te vergoeden.

  Komt u er samen niet uit of loopt u vast bij de politie? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht inof bel 0800 - 33 55 555