Politie

De Nationale ombudsman helpt u graag op weg wanneer het misgaat tussen u en de politie. Hebt u een klacht? Dien dan eerst een klacht in bij de politie.

Politieagenten op straat

Hebt u een klacht over de politie?

Dien dan eerst een klacht in bij de politie. Wij behandelen namelijk alleen klachten in de ‘tweede lijn’. Dus pas nadat u geprobeerd hebt het probleem met de politie zelf op te lossen. Hoe u dat doet? U kunt op de speciale klachtenpagina van de politie alles lezen over hoe u een klacht indient. Dien een klacht in bij de politie.

Als u er niet uitkomt met de politie

Loopt u toch vast bij de politie, dan helpen wij u graag verder. Bijvoorbeeld als de politie gemaakte afspraken niet nakomt. Of als u geen reactie op een brief of ingediende klacht krijgt. Of als een politieagent u onvriendelijk te woord staat of niet terugbelt.

Dien dan bij ons online een klacht in of bel gratis met 0800 - 335 55 55 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij staan voor u klaar.

Taken politie

De politie zorgt voor veiligheid, voor iedereen in Nederland. Door mensen te helpen als er problemen zijn, de orde op straat te handhaven, en criminaliteit te voorkomen en te bestrijden. Voor verschillende gebieden en onderwerpen is er politie. Zo zijn er wijkagenten, maar ook politieagenten te paard, spoorwegpolitie, waterpolitie en de recherche.

Hebt u een vraag of klacht en komt u er niet uit met de politie? Bijvoorbeeld over een aangifte of bekeuring die u gekregen hebt. De Nationale ombudsman helpt u graag op weg.

 

Waar heeft uw vraag of klacht mee te maken?