Werken bij

Bij de Nationale ombudsman staat de burger centraal. Als iemand vastloopt bij de overheid, helpt de Nationale ombudsman hem op weg. De Nationale ombudsman is zowel nationaal als internationaal een expertisecentrum voor klachtbehandeling. 220 enthousiaste en bevlogen medewerkers zetten zich elke dag in om problemen tussen burgers en overheid op te lossen én te voorkomen.

Legt een burger een probleem aan ons voor? Dan gaan onze klachtbehandelaars en onderzoekers daarmee aan de slag. Onderzoekers bepalen welke onderzoeksmethode daarbij het best werkt, en doen de onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld een schriftelijk onderzoek zijn, dat leidt tot een rapport. Onze klachtbehandelaars en onderzoekers werken op verschillende terreinen:

  • Veiligheid, Migratie en Mobiliteit
  • Werk, Inkomen en Onderwijs
  • Wonen en Zorg

Groei en ontwikkeling

Medewerkers van de Nationale ombudsman krijgen volop mogelijkheden om te groeien, te leren en hun talenten te ontwikkelen. Onze medewerkers volgen individuele en gezamenlijke ontwikkeltrajecten en activiteiten. Professionele klachtbehandeling is daar een belangrijk onderdeel van. Zo krijgen klachtbehandelaars bijvoorbeeld samen telefoontraining. Daarnaast is er alle ruimte om zelf vorm te geven aan je ontwikkeling.

Vacatures 

Bekijk onze huidige vacatures op www.werkenvoornederland.nl

Rijkstrainees

Ben je als Rijkstrainee werkzaam bij de Rijksoverheid en lijkt een detachering van zes maanden bij de Nationale ombudsman je interessant? De Nationale ombudsman heeft regelmatig plek voor Rijkstrainees. Heb je interesse stuur dan een brief met je CV en motivatie aan sollicitaties@nationaleombudsman.nl.  Vergeet daarbij niet te vermelden naar welk(e) aandachtsgebied(en) je interesse uitgaat en in welke periode je beschikbaar bent.

Stages

Volg je een studie HBO-rechten of HBO SJD? En zoek je een meewerk-stage voor de periode in je 3e studiejaar, vanaf september 2024? Stuur ons dan uiterlijk in maart 2024 een stageverzoek incl. CV en motivatie.

Verzoeken en vragen kunnen gestuurd worden naar sollicitaties@nationaleombudsman.nl .