Openbaar Ministerie

De Nationale ombudsman helpt u graag op weg wanneer het misgaat tussen u en het Openbaar Ministerie (OM). Hebt u een klacht? Dien dan eerst een klacht in bij het Openbaar Ministerie (OM).

Jurist houdt wetboek vast

Bij het OM werken de officieren van justitie. Samen met de politie doen zij onderzoek naar misdrijven en zorgen zij ervoor dat verdachten voor de strafrechter komen. Het OM mag zelf ook straffen opleggen. Verder neemt het OM beslissingen over spullen die in beslag zijn genomen. En het OM moet ervoor zorgen dat slachtoffers in een strafzaak netjes worden behandeld.

Hebt u een klacht over het Openbaar Ministerie?

Probeer uw vraag of kwestie eerst met het Openbaar Ministerie zelf op te lossen. Op de website van het Openbaar Ministerie vindt u algemene informatie. U kunt ook een klacht indienen bij het Openbaar Ministerie zelf. Neem contact op met het Openbaar Ministerie.

Als u er niet uitkomt met het Openbaar Ministerie

Loopt u vast bij het Openbaar Ministerie? Bijvoorbeeld doordat afspraken niet worden nagekomen? Of u geen reactie op een brief of klacht krijgt? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag. Een klacht over het Openbaar Ministerie mogen wij alleen behandelen als u eerst zelf bij het Openbaar Ministerie hebt geklaagd. We zullen u in elk geval laten weten wat we voor u kunnen doen.

Dien dan online bij ons een klacht in of bel 0800 - 335 55 55 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij staan voor u klaar.

Taken Openbaar Ministerie

Bij het OM werken de officieren van justitie. Zij doen samen met de politie onderzoek naar misdrijven. Ook zorgen zij ervoor dat verdachten voor de rechter komen. Het OM mag zelf ook straffen opleggen. Verder neemt het OM beslissingen over spullen die in beslag zijn genomen. En het OM moet ervoor zorgen dat slachtoffers in een strafzaak netjes worden behandeld.

Hebt u een klacht over het OM en komt u er niet uit, de Nationale ombudsman helpt u graag op weg. 

Foto: Copyright OM

 

Waar heeft uw vraag of klacht mee te maken?

Waar heeft uw vraag mee te maken?