2013/022: Man klaagt dat gemeente informatie over hem verstrekt heeft aan een derde

Rapport

Verzoeker is erachter gekomen dat een medewerker van de gemeente tegen een zakenrelatie iets over zijn contact met verzoeker heeft verteld

Verzoeker klaagt er dan ook over dat een medewerker van de gemeente informatie over hem aan een derde heeft verstrekt. Verder klaagt verzoeker erover dat de gemeente een klachtenprocedure hanteert waarbij het afdelingshoofd van de medewerker de klacht behandelt.

Gebleken is dat de medewerker over zijn contact met verzoeker iets heeft verteld aan een derde, zijnde een zakenrelatie. Gezien de bestaande slechte verhouding tussen verzoeker en de medewerker, is het vanuit persoonlijk oogpunt voorstelbaar dat de medewerker wat over het contact met verzoeker heeft verteld, toen de naam van verzoeker ter sprake kwam bij een derde.

Echter, het betrof een medewerker van de gemeente, en vanuit zijn professionaliteit had de medewerker dit niet moeten doen. De medewerker had zich hiervan bewust moeten zijn. Zoals de gemeente zelf zegt had hij zich beter op de vlakte kunnen houden.

De klacht is dan ook gegrond.

De klacht over de klachtenprocedure is niet gegrond aangezien het bewuste afdelingshoofd was gemandateerd om klachten te behandelen en hij zelf niet betrokken was bij de gedraging waarop de klacht ziet.

Het vereiste van professionaliteit

Instantie: Gemeente Albrandswaard

Klacht:

informatie over verzoeker aan een derde verstrekt

Oordeel:

Gegrond

Instantie: Gemeente Albrandswaard

Klacht:

hanteert klachtenprocedure waarbij een afdelingshoofd de klacht behandelt

Oordeel:

Niet gegrond