2011/229: CAK stort tegemoetkoming naar oud rekeningnummer ondanks herhaaldelijk doorgeven wijziging

Rapport

Verzoekster had recht op een algemene tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten voor het jaar 2009. Zij kreeg hiervan een beschikking van het CAK. Hierin stond dat het bedrag zou worden overgemaakt op het in de beschikking genoemde rekeningnummer. Vervolgens stuurde verzoekster twee keer een wijziging van haar rekeningnummer naar het CAK. Desondanks stortte het CAK de tegemoetkoming op het oude rekeningnummer. Verzoekster kon niet over dit bedrag beschikken, omdat de rekening was geblokkeerd. Vervolgens diende zij een klacht in bij het CAK. In de correspondentie die daarop volgde kreeg verzoekster verschillende antwoorden van het CAK.

Verzoekster klaagt over de gang van zaken rondom de uitbetaling van haar algemene tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten door het CAK

De Nationale ombudsman is van oordeel dat het CAK verzoeksters correspondentie met de wijzigingen van het rekeningnummer niet zorgvuldig heeft geregistreerd en verzoekster hierover van tegenstrijdige informatie heeft voorzien.

Vereiste van administratieve nauwkeurigheid. Klacht is gegrond.

Met instemming heeft de Nationale ombudsman er kennis van genomen dat het CAK de tegemoetkoming alsnog heeft overgemaakt op het gewijzigde rekeningnummer van verzoekster.

Instantie: Centraal Administratie Kantoor te Den Haag

Klacht:

gang van zaken rondom de uitbetaling van verzoeksters algemene tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten

Oordeel:

Gegrond