2011/156: Waterschap rekent ten onrechte alimentatie mee bij berekening betalingscapaciteit

Rapport

Verzoekster is het er niet mee eens dat het waterschap Zeeuwse Eilanden kwijtschelding van waterschapsheffingen over 2009 heeft geweigerd.

Het waterschap heeft bij de berekening van de betalingscapaciteit een bedrag van € 250 aan alimentatie meegerekend. Dit bedrag heeft verzoekster echter nimmer ontvangen, ook niet nadat zij het Centraal Bureau Alimentatie Incasso had ingeschakeld.

Bij de berekening van de betalingscapaciteit in het kader van een kwijtscheldingsverzoek kan een bedrag aan alimentatie dat - ondanks daartoe verrichte inspanningen - niet is geïnd, niet bij de berekening van het inkomen worden betrokken. Het waterschap heeft aangegeven er voor zorg te dragen dat de geïnde bedragen over 2010 aan waterschaps- en gemeentelijke heffingen worden gerestitueerd en dat overigens niet tot verdere inning zal worden overgegaan.

Redelijkheidsvereiste. Klacht is gegrond.

Instantie: Waterschap Zeeuwse Eilanden

Klacht:

geen kwijtschelding van de waterschapsheffingen over 2010 toegekend, omdat bij de berekening van verzoeksters inkomen een bedrag aan alimentatie is betrokken dat zij niet heeft ontvangen

Oordeel:

Gegrond