2010/255

Rapport

Verzoekster klaagt over de lange duur van afhandeling van een verzoek om wijziging van het bestemmingsplan voor de bouw van en woning.

Tijdens het onderzoek bleek dat een erfdienstbaarheid beperkingen oplegde aan de realisatie van het bouwplan en hier eerst duidelijkheid over diende te zijn.

De Nationale ombudsman overwoog dat het verzoekers bij de indiening van hun aanvraag bekend was dat verharding van het verbindingspad voorwaarde was voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Met het college van burgemeester en wethouders is de Nationale ombudsman van mening dat een bestemmingsplan binnen een redelijke termijn na de terinzagelegging dient te worden vastgesteld. Alhoewel een termijn van tien maanden in beginsel niet als redelijk kan worden aangemerkt, zijn er naar het oordeel van de Nationale ombudsman omstandigheden aan te voeren ter rechtvaardiging. Met het college is de Nationale ombudsman van oordeel dat de gemeente Dantumadeel voldoende voortvarend te werk is gegaan. De klacht werd dan ook ongegrond verklaard.

Instantie: Gemeente Dantumadeel

Klacht:

Nog geen ontwerpbestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd, terwijl reeds op 1 juli 2008 een verzoek daartoe is ingediend.

Oordeel:

Niet gegrond