2009/134

Rapport

Verzoeker lag in een scheiding. Verzoeker mocht geen contact hebben met zijn dochtertje. Verzoeker wilde per se op het schoolplein aan zijn dochtertje een verjaardagscadeautje geven. De directeur van de school schakelde de politie in omdat verzoeker zijn voornemen wilde doorzetten. Twee politieambtenaren lieten verzoeker weten dat zijn gedrag niet acceptabel was en dat hij daarmee de leraren, leerlingen en zijn dochtertje overstuur maakte.

Verzoeker klaagde erover dat twee politieambtenaren hem hadden getutoyeerd en hem een egoïst hadden genoemd. De Nationale ombudsman oordeelde dat het woord egoïst niet alleen bepaald gedrag benoemt maar ook kwetsend kan over komen. De politieambtenaar had daarmee gehandeld in strijd met het vereiste van correcte bejegening.

Verzoeker klaagde er ook over dat een van de politieambtenaren tegen hem had gezegd dat hij een psychiater moest bezoeken. De Nationale ombudsman oordeelde dat dit advies niet kwetsend was bedoeld maar wel beledigend kan overkomen. De politie had daarmee gehandeld in strijd met het vereiste van correcte bejegening.

Instantie: Regiopolitie Friesland

Klacht:

Getutoyeerd.

Oordeel:

Niet gegrond

Instantie: Regiopolitie Friesland

Klacht:

Tijdens gesprek een egoïst genoemd en gezegd dat hij een psychiater moest bezoeken.

Oordeel:

Gegrond