2009/047

Rapport

Verzoeker is een paraclub die onverwacht bericht kreeg van de Luchtverkeersleiding Nederland dat bepaalde sprongen nauwelijks meer zouden worden toegestaan. (LVNL)

Verzoeker klaagt erover dat de LVNL het beleid voor het afgeven van klaringen voor het springen boven 6000 voet abrupt heeft gewijzigd, wat desastreuze financiële gevolgen voor hem heeft.

Dat de luchtverkeersveiligheid prioriteit heeft, wordt onderschreven. Door niet al in een veel eerder stadium aan te geven dat er geen (bijna) klaringen meer zouden worden gegeven, heeft de LVNL echter onvoldoende rekening gehouden met verzoekers belangen, met name wat betreft het financieel boven water kunnen blijven van de paraclub.

Strijd met het redelijkheidsvereiste

Aanbeveling aan de LVNL om in overleg te gaan met verzoeker om te bezien in hoeverre de LNVL kan bijdragen aan de oplossing van de problemen die voor verzoeker zijn ontstaan door de abrupte beleidswijziging.

Instantie: Luchtverkeersleiding Nederland

Klacht:

Beleid voor het afgeven van klaringen voor het parachutespringen boven 6000 voet abrupt gewijzigd met desastreuze financiële gevolgen voor verzoeker.

Oordeel:

Gegrond