2008/166

Rapport

Vanwege conflicten op haar werk meldde verzoekster zich ziek bij de spoorwegpolitie. De begeleiding tijdens haar ziekte en de gang van zaken rond haar ontslag acht zij niet juist.

Verzoekster klaagt er onder meer over dat haar werkgever zich onvoldoende heeft ingezet voor haar re-integratie en dat haar verzoek om schadevergoeding is afgewezen.

Van verzoeksters werkgever had mogen worden verwacht dat er meer persoonlijk contact met verzoekster was gezocht tijdens haar ziekteperiode. Daarnaast zijn de problemen die speelden nooit benoemd door de werkgever. Het verzoek om vergoeding van wettelijke rente had de werkgever niet zonder nadere motivering mogen afwijzen. Voor het overige werd het afwijzen van het verzoek om schadevergoeding redelijk geacht.

Strijd met vereiste van voortvarendheid

Deels strijd met vereiste van redelijkheid, deels geen strijd met dat vereiste

Aanbeveling om alsnog gemotiveerd te beslissen op de door verzoekster geclaimde wettelijke rente

Ook een klacht over de voortvarendheid van de afwikkeling van verzoeksters ontslag

Instantie: Korps Landelijke Politiediensten, divisie Spoorwegpolitie

Klacht:

In de periode van ziekmelding tot aan ontslag onvoldoende ingezet voor re-integratie; afwikkeling van ontslag niet voortvarend genoeg afgehandeld; verzoek om schadevergoeding afgewezen voor zover het betrekking had op het vergoeden van wettelijke rente .

Oordeel:

Gegrond

Instantie: Korps Landelijke Politiediensten, divisie Spoorwegpolitie

Klacht:

Verzoek om schadevergoeding afgewezen voor zover het betrekking had op het de uitbetaling van teveel geïnde ziektekostenpremie en de gederfde inkomsten.

Oordeel:

Niet gegrond