2008/123

Rapport

Verzoeker raakte op 27 oktober 2006 betrokken bij een aanrijding op een minirotonde. Samen met de tegenpartij vulde verzoeker een schadeformulier in, waaruit bleek dat verzoeker reeds op de minirotonde reed toen de tegenpartij achterop zijn auto reed.

Ook de politie kwam ter plaatse en maakte een registratieset op. Hierin stond vermeld dat de tegenpartij reeds op de rotonde reed en dat verzoeker de rotonde kwam oprijden, waarbij verzoeker geen voorrang verleende. Verzoeker werd alsnog aansprakelijk gesteld voor de schade.

Verzoeker klaagde erover dat de politie een onjuiste registratieset had opgemaakt.

De Nationale ombudsman ging er vanuit dat onvoldoende vaststond wie schuldig was aan de aanrijding. Op het registratieformulier hadden de lezingen van beide partijen moeten worden weergegeven. Het was niet juist dat de politie vermoedens omtrent de toedracht van de aanrijding had vermeld op het registratieformulier.

Het vereiste van administratieve nauwkeurigheid was geschonden.

Verzoeker klaagde er voorts over dat de korpsbeheerder zijn klacht bij brief van 16 juli 2007 had afgedaan, terwijl hij pas op 18 juli 2007 door de klachtencommissie was gehoord. Klacht gegrond wegens schending administratieve nauwkeurigheid.

Instantie: Regiopolitie Friesland

Klacht:

Onjuiste registratieset opgemaakt van aanrijding waarbij verzoeker was betrokken.

Oordeel:

Gegrond

Instantie: Beheerder regiopolitie Friesland

Klacht:

Klacht bij brief van 16 juli 2007 afgedaan, terwijl verzoeker pas op 18 juli 2007 door klachtencommissie is gehoord.

Oordeel:

Gegrond