In maart naar Bonaire

Spreekuren en start onderzoek naar Openbaar Lichaam Bonaire

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Drie personen zitten op een bankje en kletsen met elkaar. De foto is genomen op Bonaire.

  Het team van de Nationale ombudsman bezoekt in maart Bonaire. Zij houden weer gratis spreekuren. Bewoners zijn op de volgende locaties en tijden welkom!

  • Jong Bonaire - Dinsdag 8 maart van 09.00 tot 11.30 uur
  • Rincon - Donderdag 10 maart  van 14.30 tot 17.00 uur 
  • Sentro di Bario Nort'i Salina - Zaterdag 12 maart van 9.00 tot 11.30 uur

  Bewoners kunnen hier terecht met hun vragen en klachten over de overheid zoals de politie, het Openbaar Ministerie of het openbaar lichaam.

  Opening onderzoek Openbaar Lichaam Bonaire

  Tijdens het werkbezoek aan Bonaire wordt ook het onderzoek naar de klachtbehandeling bij het Openbaar Lichaam Bonaire gestart. Reden voor dit onderzoek zijn de verschillende klachten en signalen die de Nationale ombudsman de afgelopen jaren ontving over het Openbaar Lichaam Bonaire. De klachten gingen onder andere over de klachtbehandeling door de directies Toezicht en Handhaving, Ruimte en Ontwikkeling en Samenleving en Zorg. De ombudsman onderzoekt hoe klachten worden afgehandeld en kijkt wat goed gaat en wat beter kan. Op basis daarvan worden concrete suggesties en aanbevelingen gedaan.

  Professionele klachtbehandeling

  De Nationale ombudsman heeft in zijn Ombudsvisie op Professionele Klachtbehandeling beschreven wat de burger mag verwachten van klachtbehandeling door de overheid. De uitgangspunten die hierin beschreven staan vormen de basis van dit onderzoek.

  Gesprekken en signalen

  Ook geeft het team workshops over klachtbehandeling en voeren zij gesprekken met instanties om nog beter op de hoogte te zijn van recente ontwikkelingen op het eiland. Zij luisteren naar de signalen en klachten van burgers over de overheid. Zodat de Nationale ombudsman hen kan helpen. Tegelijk onderzoekt het team waar het misgaat en hoe het beter kan.