Nationale ombudsman naar Bonaire

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Man spreekt met andere man aan een tafel op Bonaire

  Eind augustus bezoekt de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen met zijn team Bonaire. Hij gaat dan onder andere in gesprek met de eilandsecretaris, de directeur van het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) en de gezaghebber om zich te laten informeren over recente ontwikkelingen en om bij te praten over concrete onderzoeken. Ook heeft hij een ontmoeting met de pers. Zijn team is er ook voor lopende onderzoeken en een spreekuur voor burgers.

  De Nationale ombudsman heeft meer middelen gekregen om beter zichtbaar te zijn voor burgers en hen op weg te helpen bij problemen met de overheid. Daarmee draagt hij bij aan goed bestuur op de eilanden. Met een nieuw team brengt hij dit extra bezoek aan Bonaire.

  Succes

  De Nationale ombudsman heeft in samenwerking met de Raad voor de Rechtshandhaving in 2016 onderzoek gedaan naar klachtbehandeling binnen de justitiële keten in Caribisch Nederland. Vervolgens heeft de ombudsman in 2017 onderzoek gedaan naar klachtbehandeling binnen het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland. De komende tijd onderzoekt hij hoe klachtbehandeling bij andere overheidsinstanties in Caribisch Nederland is georganiseerd. Op dit moment loopt bijvoorbeeld een onderzoek naar klachtbehandeling door de Immigratie en Naturalisatiedienst. Op deze manier kan de klachtbehandeling door overheden in Caribisch Nederland stap voor stap verbeteren. Naar aanleiding van het onderzoek naar Openbaar Lichaam Bonaire uit 2017 gaat de ombudsman met de eilandsecretaris concrete vervolgstappen bespreken. 

  Tijden 

  Persbijeenkomst: maandag 27 augustus 11.00-11.30 Hotel Divi Flamingo
  Spreekuur: woensdag 29 augustus 09.30-12.00 Antriol, Plasa Fransiscu Chiku Goeloe

  > Meer informatie vindt u op Facebook: Nationale ombudsman Caribisch Nederland