De ombudsman helpt bewoners Saba, Statia en Bonaire verder

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Foto van twee mensen in overleg

  In maart zijn de onderzoekers van de Nationale ombudsman weer op Saba, Statia en Bonaire om mensen met problemen met de overheid te helpen. Ze hebben spreekuren, komen bij mensen thuis om de problemen te bespreken en leggen ze als dat kan, direct voor aan de overheid om het op te lossen.

  Zorgverzekeringskantoor

  Een van de meest recente onderzoeken verrichtte de ombudsman naar het Zorgverzekeringskantoor Sint Eustatius, Bonaire en Saba. Het Zorgverzekeringskantoor moet klachten zorgvuldiger behandelen. De ombudsman heeft gekeken of de klachtenbehandeling voldoet aan de vereisten van goede informatieverstrekking en professionaliteit. De Nationale ombudsman reageert positief op het voornemen van het ZVK om meer personeel aan te nemen voor de vestigingen op de Bovenwindse eilanden en iemand aan te stellen waar burgers eerder en makkelijker met hun klacht komen. Woensdag 28 maart praten de onderzoekers van de ombudsman met de directeur van het ZVK over de aanbevelingen. Verder doet de Nationale ombudsman op dit moment onderzoek (ook uit eigen beweging) naar de klachtbehandeling binnen de IND Sint Eustatius, Saba en Bonaire.

  Taaie problemen

  De problemen in Caribisch Nederland spelen vaak al langere tijd. Het is niet eenvoudig om ze op te lossen. Zo is er nog steeds geen oplossing gevonden voor de internetproblemen van scholen op Statia en de verdwenen pensioenen na de overdracht in 2010. Ook heeft het Bestuurscollege Bonaire ondanks herhaaldelijke vragen van de ombudsman nog steeds niet gereageerd op de aanbevelingen die zijn gedaan in het rapport over de taxivergunningen. De medewerkers van de ombudsman blijven zich inzetten om de problemen op te lossen.

  Spreekuren Nationale ombudsman

  Bonaire
  M​aandag 26 maart van ​17.00 - 19.00 uur
  Kralendijk Jeugdhuis Jong Bonaire

  D​insdag ​27 en donderdag 29 maart ​van 09.30 - 12.00​ uur
  Antriol Plasa Franchisco Chiku Goeloe

  ​​Woensdag 28 maart van 11.00 - 13.00 uur 
  Rincon Centro Pastoral Rincon