Ombudsman onderzoekt boetes voor campers

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Foto van camper

  De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, onderzoekt hoe het kan dat campers bij een trajectcontrole worden aangezien voor auto's met aanhangwagen. Hierdoor ontvangen bestuurders van de campers boetes voor snelheidsovertredingen omdat voor auto's met een aanhangwagen een lagere maximumsnelheid geldt van 90 km/u in plaats van bijvoorbeeld 120 km/u.

  Het probleem blijkt bij het Openbaar Ministerie bekend te zijn, maar toch moeten bestuurders van campers zelf aan de bel trekken als ze ten onrechte een boete krijgen. De ombudsman start dit onderzoek omdat de onderzoeksredactie van RTL boven water had gekregen dat bestuurders van campers bij trajectcontroles ten onrechte beboet zouden worden. Of dat ze het advies van Justitie kregen om niet harder dan 90 km/u te rijden terwijl ze net als personenauto's vaak harder mogen.

  De ombudsman gaat het Openbaar Ministerie vragen stellen. Hij stelde op zijn website een meldpunt in voor signalen om zicht te krijgen op de aard en omvang van de problematiek. Dit meldpunt is inmiddels gesloten. Hij verwacht dat het onderzoek dit jaar wordt afgerond.

  Wat kunt u doen als u in dit kader een boete heeft gekregen?

  Is uw camper aangezien voor een auto met aanhangwagen en heeft u hierdoor ten onrechte een boete ontvangen? Dan kunt u bezwaar maken via het CVOM (Centrale Verwerking Openbaar Ministerie).