Nationale ombudsman reikt pluimen uit aan ambtenaren

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Foto van Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer

  De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer reikt vandaag vier pluimen uit aan ambtenaren van het CAK, het Openbaar Ministerie, de gemeente Maastricht en de Belastingdienst omdat ze uitblonken in het vinden van een praktische oplossing voor een probleem van de burger. Brenninkmeijer bij de prijsuitreiking tijdens het congres Prettig contact met de overheid: "Deze ambtenaren vind ik 'goud waard'".

  Medewerkers van zijn eigen bureau droegen deze ambtenaren voor omdat zij in een constructieve samenwerking met het bureau van de ombudsman een praktische oplossing vonden. De pluimen zijn verbonden aan de vier kernwaarden van behoorlijk overheidsoptreden die de Nationale ombudsman in zijn werk hanteert: open en duidelijk, respectvol, betrokken en oplossingsgericht, betrouwbaar en eerlijk.

  Juryrapporten

  De pluim voor open en duidelijk gaat naar Susanne Raat van het CAK vanwege haar open en duidelijke manier van communiceren. Dit geldt ook voor de lastige situaties waarin fouten zijn gemaakt; Susanne Raat gaat dan bij zichzelf te rade om te bezien waar het CAK zaken anders en beter kan doen. De pluim voor respectvol opereren is voor Saskia Bolte van het Parket Generaal van het Openbaar Ministerie. Zij denkt actief mee, is kritisch en creatief. Zij is altijd bereid om een officier van justitie te overtuigen van de noodzaak van een bemiddeling. De pluim voor betrokken en oplossingsgericht werken is voor de heer Reijnders van de gemeente Maastricht, die de afdeling Beheer en Onderhoud zo ver kreeg dat ze met de inwoner een oplossingsgericht gesprek gingen voeren. De pluim voor betrouwbaar en eerlijk gaat naar Ben Hunink van de Belastingdienst (kantoor Arnhem) vanwege zijn professionele manier van werken, waarin redelijkheid altijd voorop staat.