Friese burgervaders ontvangen Nationale ombudsman

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Foto van de bus van de Nationale ombudsman

    Tijdens zijn bezoek aan Friesland wordt Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, vrijdagochtend om 10.00 uur officieel welkom geheten door burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Vrijdagmiddag ontvangt om 14.30 loco-burgemeester Maria Le Roy van Harlingen de ombudsman. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen zwaait de ombudsman zaterdagochtend om 11.30 uur weer uit. De ombudsman gaat met een team medewerkers vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober met een eigen bus naar Friesland om kennis te maken met burgers en bestuurders.

    Ombudsman Brenninkmeijer: 'Ik weet dat ik buiten de randstad minder bekend ben. En dat de afstand van en naar Den Haag voor veel mensen groot is. Daarom ga ik naar de mensen toe.' De ombudsman wil zo meer mensen helpen de weg te vinden naar de Nationale ombudsman als zij een probleem hebben met de overheid. Friezen die willen kennismaken met de Nationale ombudsman en zijn medewerkers kunnen spontaan langskomen.

    Alex Brenninkmeijer is vrijdag 19 oktober van 9.00 uur tot 13.00 uur op het Waagplein in Leeuwarden en vrijdagmiddag 19 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur bij de Veerterminal van Doeksen in Harlingen. Zaterdag 20 oktober van 8.00 uur tot 12.00 uur staat de ombudsman met zijn bus op het Gemeenteplein in Heerenveen.