Provincietour Limburg 2023

Kom langs in Limburg!

Op deze pagina

    Column
    Een medewerker van de Nationale ombudsman in gesprek met twee mensen. Ze zitten aan een keukentafel.

    Komende week ben ik met mijn team op tour door de provincie Limburg. De provincietour geeft ons de mogelijkheid om te zien en horen wat er speelt bij de inwoners van Limburg. Wat gaat er goed en wat kan er beter in het contact tussen de inwoners en de overheid? Om daarachter te komen gaan we met zoveel mogelijk inwoners, bestuurders en instanties in gesprek.

    Problemen met de overheid

    Hebt u een probleem met de overheid? Hebt u bijvoorbeeld, zoals in mijn vorige columns beschreven, net als Antoon (niet de echte naam) problemen met uw gemeente bij het vinden van gepast werk? De banen die Antoon aangeboden kreeg waren fysiek veel te zwaar voor hem. Of hebt u moeite met het begrijpen van verrekeningen van bijvoorbeeld het LBIO, zoals bij Theo (niet de echte naam) ook het geval was? Priya (niet de echte naam) probeerde contact te krijgen met de Belastingdienst, omdat zij een betalingsregeling wilde treffen. Maar ze kreeg maar geen contact. En Conny (niet de echte naam) maakt gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Haar speciale fiets moest vervangen worden dus deed ze een aanvraag bij de gemeente. Maar na lang wachten, had ze nog altijd geen reactie van de gemeente. Gelukkig konden mijn medewerkers Antoon, Theo, Priya en Conny verder op weg helpen.

    In gesprek bij de pop-up keuken

    Hebt u zelf een vraag of probleem? Kom dan volgende week langs bij onze pop-up keuken en ga met ons in gesprek. Op maandag 23 oktober staan we in Roermond (winkelcentrum Donderberg). En dinsdag 24 oktober staan we voor u klaar in Heerlen (Pancratiusplein Zuid). Beide dagen zijn wij er van 12.00 tot 14.00 uur. We luisteren graag naar u en vertellen u hoe we u verder op weg kunnen helpen.

    Op bezoek bij overheidsinstanties

    Naast alle gesprekken bij onze keukentafel praten we tijdens ons bezoek ook met medewerkers en bestuurders van instanties en organisaties die veel contact hebben met inwoners. Zo gaan we in Limburg langs bij onder andere Icarus, een gesloten jeugdzorginstelling, de Stichting Geen Grens die de samenwerking in de grensregio wil vergroten, een dijkverstevigingsproject van het waterschap Limburg en Trendbreuk, een organisatie die werkt aan het verminderen van de gezondheidsachterstand in Zuid-Limburg.

    Neem contact met ons op

    Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Hebt u een vraag of zorg die u met ons wilt delen? Mijn collega's en ik kijken ernaar uit u te ontmoeten in Limburg! Kunt u niet bij ons langskomen, maar wilt u wel met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op.

    Deze column is verschenen in de Telegraaf van 21 oktober 2023.