Op tour in Zeeland

Op deze pagina

  Column
  Foto van Reinier en medewerkers in mobiele huiskamer tijdens provincietour

  Van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 oktober ben ik met mijn team op pad in de provincie Zeeland. Tijdens deze provincietour willen we een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Zeeland en de overheid. Daarom gaan we met zoveel mogelijk inwoners, bestuurders en instanties in gesprek. Dat doen we grotendeels samen met de Zeeuwse ombudsman (daarover later meer). Loopt u ergens tegenaan bij bijvoorbeeld de Belastingdienst, de politie of de gemeente? Kom dan vooral bij ons langs!

  Met onze pop up-huiskamer strijken we neer in Oostburg, Terneuzen, Middelburg, Kapelle, Zierikzee, Tholen en Goes. Vanuit deze mobiele huiskamer van 3 bij 3 meter vertelt ons team wat zij voor u kunnen betekenen. En bij problemen met de overheid helpen we u direct op weg. Iedereen is van harte welkom voor informatie over het werk van de ombudsman, om een vraag te stellen of een probleem met de overheid voor te leggen. Wilt u weten waar onze huiskamer staat en wanneer? Kijk dan op www.nationaleombudsman.nl/zeeland.

  In de huiskamer kunt u kennismaken met ons team en met de Zeeuwse ombudsman, Gertjan van der Brugge. Want in Zeeland zijn zowel de Nationale ombudsman als de Zeeuwse ombudsman actief. Waarom twee ombudsmannen, denkt u misschien? Dat zit zo: de Zeeuwse ombudsman behandelt klachten over de Zeeuwse gemeenten. De Nationale ombudsman helpt bij problemen met alle rijksoverheidsinstanties, zoals het UWV, de Belastingdienst en de politie. Om ervoor te zorgen dat iedereen in Zeeland goed wordt geholpen bij problemen met de overheid, werken we nauw samen. Daarom gaan we ook samen op pad.

  Tijdens de tour leggen we elke dag werkbezoeken af. Dat doen we bij instanties en organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Zeeland. We gaan onder meer langs bij Sabewa, dat voor waterschap Scheldestromen en acht Zeeuwse gemeenten de belastingen int. Ook brengen we een bezoek aan Rootzz, een netwerkplatform voor jongeren in Zeeuws-Vlaanderen. Als Veteranenombudsman bezoek ik het Veteranencafé in Vlissingen. En samen met de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, substituut-ombudsman Joyce Sylvester en de Zeeuwse ombudsman spreek ik met Zeeuwse burgemeesters over wat er in hun gemeenten speelt.

  Woont u in Zeeland? Dan hopen we u te ontmoeten. Woont u niet in Zeeland en heeft u een probleem met een overheidsinstantie? En komt u er met hen niet uit? Bel ons dan op ons gratis nummer 0800- 33 55 555. Of kijk op www.nationaleombudsman.nl.

  Deze column is verschenen in de Telegraaf van zaterdag 28 september 2019.