Op bezoek in Limburg

Op deze pagina

  Column
  Foto van de ombudsbus

  Wekelijks schrijf ik hier over diverse problemen die mensen hebben met de overheid. Die mensen hebben ons gelukkig weten te vinden via onze website, het gratis telefoonnummer 0800 – 33 55555, per mail, via Twitter, Facebook of WhatsApp. Maar dat blijkt niet voor iedereen vanzelfsprekend.  Mensen weten niet altijd dat er een Nationale ombudsman is. En ook is voor velen onduidelijk waarvoor ze bij ons terecht kunnen. Daarom komen wij ook naar de mensen toe!

  Wij gaan het land in en komen met u kennismaken. In uw woonplaats of anders in een plaats bij u in de buurt. De komende jaren gaan wij op bezoek in alle provincies. Vorig jaar zij wij gestart in de provincie Utrecht. Dat is ons goed bevallen. Komende week van 6 tot en met 8 april breng ik samen met een aantal medewerkers een bezoek aan de prachtige provincie Limburg. Met een heuse Ombudsbus - een gele Amerikaanse schoolbus - staan we op de markt of houden we een spreekuur op locatie. Daarnaast gaan wij ook op werkbezoek bij een aantal overheidsinstanties en intermediairs in Limburg.

  Komt u ook? Iedereen is van harte welkom voor meer informatie over de Nationale ombudsman, om ons een vraag te stellen of een klacht over een overheidsinstantie voor te leggen. Of gewoon om mij en mijn collega's de hand te schudden en kennis te maken. Graag horen wij wat u bezig houdt, zodat wij kunnen kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Samen helpen wij u als u vastloopt met  bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, het CJIB, de Sociale Verzekeringsbank of de politie. Een medewerker bij de bus of het spreekuur bekijkt met u of wij wat voor u kunnen doen. Wij kunnen u doorverwijzen naar het juiste adres voor uw vraag, geven u handvatten om het probleem zelf aan te pakken of we doen onderzoek naar uw klacht.

  Wij kunnen ons werk pas écht goed doen als de mensen die ons nodig hebben, ons weten te vinden. Daarom hopen wij u graag te ontmoeten. Wij staan op woensdag 6 april van 10 tot 15 uur met de Ombudsbus op de Oude Markt in Venlo. Op donderdag 7 april houden wij van 12 tot 13.30 uur inloopspreekuur in Maasbracht (Gemeentelijk Klantontvangstcentrum, Markt 36). En vrijdag 8 april staan wij van 10 tot 13 uur in Maastricht op de Markt en Boschstraat (vispleintje).

  Zien we u in Venlo, Maasbracht of Maastricht? Graag tot dan!