Theatervoorstelling 'Blij aan de balie'

Nieuwsbericht
Jongen aan het loket bij de gemeente

Tijdens het jubileumcongres van de NVVB (Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken) op 17 april jongstleden is de theatervoorstelling "Blij aan de balie" in première gegaan.

"Blij aan de balie" gaat over de dagelijkse praktijken van baliemedewerkers bij een afdeling Burgerzaken van een gemeente. Deze voorstelling laat zien dat het voor gemeenten niet altijd eenvoudig is om een goede afweging te maken als het gaat om inschrijven van burgers in de Basisregistratie Personen (BRP).

Poster Blij aan de Balie

Kleurrijke types

Baliemedewerkers Daan en Rana laten via verschillende kleurrijke types die aan hun loket verschijnen hun eigen worsteling en aanpak zien van problemen rondom het briefadres en de BRP. De voorstelling zet je aan het denken en laat je op invoelende, maar vooral grappige wijze zien hoe belangrijk de rol van de baliemedewerker is. Je kunt als baliemedewerker het verschil maken. Je kunt het leven van de burger weer op de rails krijgen en zijn of haar held zijn. Kijk hier voor een impressie van de voorstelling. 

Klachten

De Nationale ombudsman ontvangt nog regelmatig klachten van mensen die zich niet kunnen inschrijven in de BRP (met een briefadres) en heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de voorstelling "Blij aan de balie". De ombudsman hoopt dat de voorstelling gemeenten aan het denken zet en dat ze aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat iedereen die in Nederland verblijft zich kan inschrijven in de BRP!

Meer informatie

Voor meer informatie en filmmateriaal over de voorstelling kunt u terecht op de website van blij aan de balie