Nationale ombudsman wil snel oplossing dubbele huisnummers op Bonaire

Nieuwsbericht
Een blauw huis in een straat in Bonaire

De afgelopen jaren ontving de Nationale ombudsman meerdere signalen dat er dubbele huisnummers bestaan in diverse straten op Bonaire. Problematisch voor bijvoorbeeld postbezorging. Of zelfs noodlottig in een noodgeval waarbij hulpdiensten snel ter plaatse moeten komen.

Ondanks herhaalde verzoeken van inwoners en van de ombudsman werd het probleem niet opgelost. Deze kwestie moet nu prioriteit krijgen. De Nationale ombudsman vraagt om op zeer korte termijn met een oplossing te komen voor de ontstane situatie en de burgers daar duidelijk over te informeren. Reinier van Zutphen: "Ik verwacht dat er voor het einde van het jaar geen verwarring meer bestaat over de adressen op het eiland. Tijdens mijn bezoek aan Bonaire op 11 september as. wil ik dat er een plan van aanpak ligt." Dit plan zal hij bespreken met de gezaghebber.

Het is een onwenselijke situatie dat er straten zijn waar dubbele huisnummers bestaan. Burgers mogen van de overheid verwachten dat als deze situatie zich voordoet het zo snel mogelijk wordt opgelost. Dat is niet gebeurd. De situatie speelt al jaren. Daarom oordeelt de ombudsman dat er geen sprake is van behoorlijk overheidsoptreden.