Veteranenombudsman op bezoek bij Stichting de Basis

Nieuwsbericht
Foto van bezoek Veteranenombudsman aan Stichting de Basis

De Veteranenombudsman Reinier van Zutphen bracht vandaag een werkbezoek aan het ontmoetingscentrum 'Stichting de Basis' in Doorn. Stichting de Basis biedt mentale begeleiding aan (oud)medewerkers van defensie en andere geĆ¼niformeerde diensten zoals brandweer en politie. De ombudsman gaat in 2016 met zijn medewerkers het land in, om in gesprek te gaan met veteranen.

Sinds juni 2013 is er een Veteranenombudsman. De Veteranenombudsman is onafhankelijk en behandelt klachten over overheid en niet-overheidsinstanties. Hij krijgt zo'n 150 klachten per jaar. Om zijn werk goed te kunnen doen moet hij weten wat er leeft onder veteranen. In zijn ervaring zijn de klachten een topje van de ijsberg. Daarom gaat hij actief naar de veteranen toe om met hen in gesprek te gaan.

Verspreid door Nederland zijn er 25 veteranen ontmoetingscentra. Deze centra zijn een ontmoetingsplek voor veteranen en hun omgeving. Onder het genot van een kop koffie kunnen zij met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. De Veteranenombudsman gaat het komende jaar regelmatig op bezoek in deze 'huiskamers' van de veteranen.