Nationale ombudsman laat van zich horen via voorlichtingscampagne

Nieuwsbericht
Foto van mensen in de winkelstraat

Heeft u de radiocommercial al voorbij horen komen? De komende weken laat de Nationale ombudsman volop van zich horen met een voorlichtingscampagne. Want hij kan u alleen helpen met uw probleem met de overheid, als u weet dat er een Nationale ombudsman is.

Waarom campagne?

Als het misgaat tussen u en de overheid, staat de Nationale ombudsman met zijn team voor u klaar. Helaas weten veel mensen dit niet. Dat is jammer. Want daardoor blijft u onnodig zitten met een probleem met de overheid, terwijl de ombudsman wellicht kan helpen. Dat kost u niets. In 2015 wist 12% van de Nederlanders dat de Nationale ombudsman klachten behandelt over de overheid. Met een voorlichtingscampagne laat de Nationale ombudsman zien wie hij is, voor wie hij er is en dat hij een heel team aan specialisten om zich heen heeft.

Wat kan de Nationale ombudsman voor u betekenen?

De Nationale ombudsman is er voor iedereen die een probleem heeft met de overheid. Zoals het UWV, de Belastingdienst, de politie, de Sociale Verzekeringsbank, het CJIB en de meeste gemeenten. Het maakt niet uit hoe groot of klein uw probleem is. Heeft u een probleem en wordt u niet gehoord? Of heeft u geklaagd bij een overheidsinstantie en vindt u dat u niet serieus genomen wordt? Dan kunt u bij de Nationale ombudsman terecht. Hij komt op voor uw belangen en volgt de overheid kritisch. Elke dag helpt de Nationale ombudsman zo veel mogelijk mensen verder die een probleem hebben met de overheid. Heeft u een probleem met de overheid? Bel dan (gratis) 0800 – 33 5x5.

Hoe ziet de campagne eruit?

Onze commercial wordt uitgezonden op radio en gepromoot op Facebook. Voor mensen die liever hun informatie op papier lezen hebben we een folder. Die is verspreid onder gemeenten, bibliotheken, politiebureaus en andere instanties met een wachtkamer.  U kunt de folder ook toegestuurd krijgen. Mensen horen en zien ons deze weken niet alleen in de media. In levende lijve zijn we van 14 t/m 16 september te vinden in Noord Holland, met een gele schoolbus. U kunt uw probleem bij de bus bespreken met een van onze medewerkers. Of kennismaken met Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman zelf.