Tweede Kamer benoemt Joyce Sylvester tot substituut ombudsman

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Foto van Joyce Sylvester, substituut ombudsman

    Vandaag heeft de Tweede Kamer Joyce Sylvester benoemd tot substituut ombudsman. Naar verwachting beëdigt de Voorzitter van de Tweede Kamer haar nog dit kwartaal waarna Sylvester het ambt als substituut ombudsman kan vervullen.

    Joyce Sylvester (Amsterdam, 1965) heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo was zij lid van de Eerste Kamer, burgemeester van Anna Paulowna en directeur van organisatieadviesbureau Spirit. Sinds 2009 is zij waarnemend burgemeester van Naarden. Sylvester studeerde Politicologie en Communicatiewetenschap en is gepromoveerd in het Staats- en Bestuursrecht op het onderwerp ‘de praktijk van privatisering’.

    Wat doet een substituut ombudsman

    De substituut ombudsman speelt een belangrijke rol bij behandeling van de 36.000 klachten van burgers over de overheid die de Nationale ombudsman elk jaar ontvangt. Kennis van de verhoudingen binnen het openbaar bestuur is van groot belang, het accent ligt voor deze portefeuille op strafrecht, politie en justitie. Joyce Sylvester is de opvolger van Frank van Dooren, die eerder dit jaar met pensioen ging.

    > Lees meer over Joyce Sylvester.