Ombudscafé dinsdag 19 mei: in gesprek met nieuwe ombudsman

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Ombudscafé

    We hebben een nieuwe ombudsman, dus het is hoog tijd voor een nieuw Ombudscafé. Tijdens deze bijeenkomst krijg je de gelegenheid om vragen te stellen en mee te praten. Wat moet de ombudsman als eerste aanpakken? Laat het ons weten!

    Burger, ambtenaar of politicus, iedereen is welkom maar wel (verplicht) aanmelden in verband met beperkte ruimte (50 personen). 

    Nieuwe Nationale ombudsman

    Inmiddels is de nieuwe Nationale ombudsman begonnen: Reinier van Zutphen. Ben je benieuwd naar zijn reactie op de geleverde ideeën? Kom naar het Ombudscafé op 19 mei en maak persoonlijk kennis met hem. Ook is er gelegenheid voor een kijkje achter de schermen van het bureau Nationale ombudsman en we zorgen voor een hapje, drankje en muziek. 

    Uw signaal aanleiding voor onderzoek

    Tijdens het vorige Ombudscafé afgelopen december, vertelden de cafébezoekers onder meer over de gijzelingen van mensen die verkeersboetes niet kunnen betalen. Dit was voor ons extra aanleiding om daaraan aandacht te besteden met als resultaat een onderzoek hiernaar en uitgebreide aandacht voor het onderzoeksrapport van de ombudsman. Alvast een gespreksonderwerp op de agenda zetten? Mail het ons! ombudscafe@nationaleombudsman.nl.

    Het Ombudscafé

    • Locatie: in het pand van de Nationale ombudsman aan de Bezuidenhoutseweg 151, Den Haag (Routebeschrijving in PDF, 462 Kb).
    • Tijd: het begint om 16:30 uur en duurt tot circa 18:15 uur. 

    Het Ombudscafé wordt gehouden om op een informele manier de relatie tussen burgers en publieke organisaties te versterken. De Nationale ombudsman is gastheer en nodigt iedereen uit om met elkaar in een open, respectvolle, betrokken en eerlijke manier te praten over het contact tussen burgers en overheid. We noteren de signalen en ideeën om te zien wat de Nationale ombudsman hierin kan betekenen.

    Aanmelden Ombudscafé én ideeën sturen

    Aanmelden voor het Ombudscafé kan door een mailtje te sturen naar ombudscafe@nationaleombudsman.nl. Ook alle ideeën voor gespreksonderwerpen met de ombudsman mag u naar dit e-mailadres sturen!