Nationale ombudsman met bus naar Friesland

Nieuwsbericht
Foto van de Friese vlag

Op 19 en 20 oktober a.s. bezoekt Alex Brenninkmeijer, de Nationale ombudsman, de provincie Friesland. Met een team medewerkers gaat hij met een eigen bus naar Friesland om kennis te maken met burgers en bestuurders. De ombudsman wil zo meer mensen helpen de weg te vinden naar de Nationale ombudsman als zij een probleem hebben met de overheid.

Ombudsman Brenninkmeijer: 'Ik weet dat ik buiten de randstad minder bekend ben. En dat de afstand naar Den Haag voor veel mensen groot is. Daarom ga ik naar de mensen toe, ik begin in Friesland.' Mensen die met de ombudsman willen kennismaken of hem hun klacht over de overheid willen voorleggen kunnen naar de bus komen. Hij heeft ook afspraken gepland met ambtenaren en bestuurders in Friesland.

Alex Brenninkmeijer is vrijdag 19 oktober van 9.00 uur tot 13.00 uur op het Waagplein in Leeuwarden en vrijdagmiddag 19 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur bij de Veerterminal van Doeksen in Harlingen. Zaterdag 20 oktober van 8.00 uur tot 12.00 uur staat de bus op het Gemeenteplein in Heerenveen.

Friezen die willen kennismaken met de Nationale ombudsman en zijn medewerkers kunnen spontaan langskomen.