Alex Brenninkmeijer Europees voorzitter International Ombudsman Institute

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Foto van Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer

    De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, is benoemd tot President of the European Region van het International Ombudsman Institute (IOI). De benoeming is een onbezoldigde nevenfunctie voor vier jaar. Brenninkmeijer wordt internationaal gezien als een ervaren en vernieuwende ombudsman.

    Het International Ombudsman Institute is verantwoordelijk voor het opzetten van samenwerkingsverbanden, het organiseren van werkgroepen en de ondersteuning van het ombudsmaninstituut in het algemeen. Brenninkmeijer: 'Ik vind het eervol dat mijn collega's uit de Europese regio mij hebben gekozen als hun voorzitter.' Als voorzitter van de Europese regio neemt Brenninkmeijer deel in de wereld Board van de IOI.

    International Ombudsman Institute

    Van 12 tot en met 16 november vindt de tiende wereldconferentie van het International Ombudsman Institute (IOI) plaats in Wellington, Nieuw Zeeland. Op dit moment telt het instituut meer dan 140 leden, waarvan het merendeel ombudsmaninstituten. De leden van de IOI zijn verdeeld over regio’s, waarvan Europa de grootste is. Meer dan 80 leden komen daarvandaan. Het bestuur van de Europese regio bestaat uit 7 leden.