Verschuiving betaalmoment arbeidsongeschiktheidsuitkeringen

Op deze pagina

    Nieuwsbericht

    De Nationale ombudsman heeft op 21 april 2011 zijn zorgen aan het UWV gemeld over het besluit van het UWV het betaalmoment van arbeidsongeschiktheidsuitkeringen te verschuiven. De Nationale ombudsman heeft er bij het UWV onder meer op aangedrongen de uitkeringsgerechtigden alsnog juiste informatie te verstrekken over dit besluit en de mogelijkheden om een renteloos voorschot aan te vragen.

    Het UWV heeft bij brief van 2 mei 2011 laten weten dat het zijn cliënten inmiddels per brief heeft geïnformeerd. Het UWV heeft aangegeven welke uitkeringsgerechtigden in aanmerking komen een voorschot aan te vragen, zij zijn hierover bij brief geïnformeerd. Ook de Stadsbanken en de Gemeentelijke Kredietbanken zijn inmiddels geïnformeerd voor die mensen die in de schuldsanering zitten. Als beslag is gelegd is er de mogelijkheid, bij acute financiële problemen, in samenspraak met het UWV en beslaglegger een voorschotregeling af te spreken waardoor het verstrekken van een voorschot eventueel toch mogelijk is. Dat voorschot moet wel zelf worden aangevraagd. 

    Inmiddels heeft de Nationale ombudsman het UWV bij brief van 11 mei 2011 bedankt voor zijn reactie. Hij heeft het UWV tevens laten weten geen aanleiding te zien voor nadere actie.