januari

naar boven
24 januari
29 januari
Onbegrijpelijk en onacceptabel dat toeslagen worden stopgezet!
Nationale ombudsman

februari

naar boven
1 februari
Column
Oudere man met reuma

Chronisch zieken op de proef gesteld

De laatste weken valt op dat we bij de Nationale ombudsman regelmatig telefoontjes krijgen over de tegemoetkoming voor chronisch gehandicapten (Wtcg). Mensen vragen hoe het kan dat zij nog geen bericht hebben ontvangen van het CAK of zij die tegemoetkoming over 2012 krijgen.
Lees meer
26 februari

maart

naar boven
5 maart
Nieuwsbericht
politieagenten bij een woning

Onderzoek naar binnentreden politie bij hennepacties

De Nationale ombudsman start een onderzoek naar het binnentreden in woningen wegens het vermoeden van een hennepkwekerij, waarbij niets wordt aangetroffen. In 2013 heeft hij daar twee rapporten over uitgebracht. Het onderzoek zal zich richten op de eenheden Limburg, Rotterdam en Zeeland-West-Brabant…
Lees meer
15 maart
Column

Alcoholslot in de war

Joep* heeft een alcoholslot in zijn auto. Dat betekent dat hij voor het rijden moet blazen. Meet het alcoholslot een te hoog alcoholpromillage, dan start de auto niet. Joep heeft het alcoholslot volledig aan zichzelf te danken, omdat hij met alcohol op reed. Toen het slot in zijn auto werd gezet,…
Lees meer

april

naar boven
7 april
26 april
Column
portret vrouw

Ademnood

Jamina* brengt 's avonds laat haar jongere zus met de auto thuis na een bezoek aan hun ouders. Onderweg naar huis in Amsterdam krijgt Jamina het erg benauwd. Het is net alsof ze geen adem meer krijgt. Dit is niet goed en haar zusje belt de huisartsenpost. Ze mogen direct komen.
Lees meer
15 mei
Nieuwsbericht
Man met handen in het haar

Veteraan onnodig lang in onzekerheid

Het Ministerie van Defensie heeft traag gehandeld bij de noodkreten van een Bosniëveteraan om hulp voor zijn posttraumatische stress syndroom (ptss). Na zijn eerste keuring in 2006 heeft het zeker vier jaar geduurd voordat deze veteraan een adequate behandeling kreeg.
Lees meer

juni

naar boven
13 juni
28 juni

juli

naar boven
7 juli
Dossier

Schulden en armoede

Hoe komt het dat bij mensen schulden ontstaan? Er zijn allerlei oorzaken: werkloosheid, hypotheekproblemen, scheiding, ziekte of onverwachte terugvorderingen van de overheid.
Lees meer
8 juli
Nieuwsbericht
Foto van mappen met jaartallen erop

Nationale ombudsman hekelt betaalgedrag overheid aan ondernemers

Meer dan de helft van de gemeenten betaalt facturen van ondernemers te laat. De overheid brengt ondernemers hiermee in de problemen en geeft niet het goede voorbeeld. Dat constateert de waarnemend Nationale ombudsman, Frank van Dooren, in zijn rapport 'Wie betaalt de rekening', dat vandaag is…
Lees meer
8 juli
Onderzoek

2014/066: Wie betaalt de rekening?

Meer dan de helft van de gemeenten betaalt facturen van ondernemers te laat. De overheid brengt ondernemers hiermee in de problemen en geeft niet het goede voorbeeld. Dat constateert de Nationale…
Lees meer
30 juli
Nieuwsbericht
Vrouw met laptop

Ook DigiD voor mensen in het buitenland

Mensen die voor 1994 naar het buitenland zijn vertrokken kunnen nu ook een DigiD aanvragen. Voor deze groep is een oplossing gevonden. Maar er zijn nog altijd grenzen aan het verkrijgen van DigiD. Hierdoor krijgen niet alle mensen volledige digitale toegang tot de overheid.
Lees meer
31 juli

augustus

naar boven
9 augustus
Column
Foto van een jonge vrouw

Oneerlijk verschil

Een stabiele en veilige thuisbasis is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Neem bijvoorbeeld Jessica* die uit een gezin komt waar huiselijk geweld heel normaal is. Haar vader wordt snel boos en heeft dan nogal losse handjes. Niet alleen richting Jessica, maar ook naar haar moeder.
Lees meer

september

naar boven
23 september
Nieuwsbericht
Foto van mensen aan het werk in een sociale werkvoorziening

Wsw'ers uit beeld bij gemeenten

Mensen in de sociale werkvoorziening (Wsw'ers) kunnen in praktijk nergens met hun klachten terecht, constateert waarnemend Nationale ombudsman Frank van Dooren. Hij roept gemeenten op hun verantwoordelijkheid te nemen.
Lees meer
23 september
25 september
Nieuwsbericht
Foto van een gevangene in een cel

Nationale ombudsman trekt zich terug uit NPM

De Nationale ombudsman neemt niet langer deel aan het Nationaal Preventie Mechanisme (NPM). Het NPM is in 2011 opgericht om te voorkomen dat burgers die door de overheid van hun vrijheid zijn beroofd, vernederend en mensonterend worden behandeld.
Lees meer

oktober

naar boven
30 oktober
31 oktober

november

naar boven
27 november
27 november

december

naar boven
4 december
4 december
7 december
17 december