Verkiezingen

Waar gaat uw vraag of klacht over?

Hebt u een vraag voor de gemeente over uw stempas? Bent u bijvoorbeeld uw stempas kwijtgeraakt of hebt u geen stempas ontvangen? Op deze pagina helpen wij u verder.

Mensen staan in de rij voor het stembureau

Mijn vraag gaat over

 • Ik heb geen stempas ontvangen of ben mijn stempas kwijt

  Alle kiezers ontvangen uiterlijk veertien dagen voor de verkiezing een stempas. Hiermee kunt u stemmen in een willekeurig stembureau binnen uw gemeente. Als u uw stempas bent verloren of ten onrechte geen stempas hebt ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen bij de gemeente waarin u woonde op de dag van kandidaatstelling. Dat was voor verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 april 2024. U kunt zowel schriftelijk als mondeling een nieuwe stempas aanvragen.

  • Een schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vijf dagen voor de stemming zijn ontvangen.
  • Een mondelinge aanvraag kan tot één dag voor de stemming om 12:00 uur worden ingediend. Bij de aanvraag moet u een kopie van een geldig legitimatiebewijs laten zien.

  Komt u er met de gemeente niet uit of loopt u vast? Neem dan contact op met ons. Wij zullen dan bekijken of wij u op weg kunnen helpen. Heeft uw gemeente een eigen ombudsman, dan kunt u daar terecht.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555