Over Nationale ombudsman

Op deze pagina

  Tekstpagina

  Als het misgaat tussen u en de overheid, helpt de Nationale ombudsman u op weg. We komen op voor de belangen van burgers, en helpen overheden hun dienstverlening verbeteren.

  Wat doet de Nationale ombudsman?

  We luisteren naar de signalen en klachten van burgers over de overheid. Zodat we hen kunnen helpen. Tegelijk onderzoeken we waar het misgaat en hoe het beter kan.
  Dit houdt het werk van de ombudsman in

  Wie is de Nationale ombudsman?

  Reinier van Zutphen is de Nationale ombudsman. De ombudsman, samen met de organisatie van zo'n 180 medewerkers, is onafhankelijk en onpartijdig.
  Meer over de ombudsman en de organisatie

  Zo werken wij

  Doorverwijzen, bemiddelen of onderzoeken. Wat de Nationale ombudsman kan doen als u een klacht indient over de overheid.
  Zo werken wij

  Ombudsagenda 2020

  In de ombudsagenda 2020 kunt u lezen hoe wij invulling geven aan de thema's Fundamentele rechten (grondrechten), Participatie en invloed, Toegang tot voorzieningen, Armoede, Leefbaarheid.  

  Jaarverslagen van de Nationale ombudsman

  Op 14 mei 2020 werd het jaarverslag 2019 aangeboden aan de Tweede Kamer. Hier vindt u voorgaande jaarverslagen.

  Vraag en antwoord

  Antwoorden op veelgestelde vragen leest u hier. Staat uw vraag er niet tussen? Bel gratis met de Nationale ombudsman 0800 - 33 55 555 (op werkdagen van 9:00 tot 17:00).

  Werken bij

  Bij de Nationale ombudsman zetten 180 enthousiaste en bevlogen medewerkers zich elke dag in om problemen tussen burgers en overheid op te lossen én te voorkomen.
  Meer over vacatures en stages

  Samenwerken met

  Bent u leverancier van de Nationale ombudsman, of wilt u met ons samenwerken? Bekijk dan onze aanpak bij het verlenen van opdrachten en aangaan van contracten.
  Meer informatie voor leveranciers