Naar Noord-Holland

Op deze pagina

    Column
    Foto van de gele Ombudsbus van de Nationale ombudsman op de markt in Limburg

    Iedere week leest u in deze column over problemen van mensen met de overheid. Denk aan Rosanna* die eindeloos moest wachten totdat het UWV reageerde op haar schadeclaim. Sunita* die maar geen duidelijke reactie kreeg van haar gemeente over een boom die voor overlast zorgt. Of meneer Hoogendoorn* die door traagheid bij de gemeentelijke schuldhulpverlening zijn situatie niet kan keren.

    Wij kunnen hen helpen omdat zij ons -soms via via- weten te vinden. Echter, niet iedereen weet dat er een Nationale ombudsman is. En dat die ombudsman niet alleen is maar een heel team heeft dat klaar staat om te helpen. Wij behandelen klachten over de overheid en wij zijn er voor u! Hoort en zegt het voort. Dat doen wij zelf ook. Deze maand is een campagne gestart om onze bekendheid te vergroten. En we gaan het land in om kennis met u te maken en klachten te behandelen.

    Ieder jaar bezoeken we zo twee provincies. In Utrecht en Limburg zijn we inmiddels geweest. We hebben daar veel mensen ontmoet en op weg geholpen met het probleem dat zij met een overheidsinstantie hadden. Komende week van 14 tot en met 16 september zijn de ombudsman en zijn team in Noord-Holland. We staan dan met onze gele Ombudsbus op de markt en houden spreekuur. Ook gaan we op werkbezoek bij overheidsinstanties en intermediairs.

    We hopen u ook te zien. U bent van harte welkom om ons vragen te stellen, ons uw klacht over de overheid voor te leggen of kennis te maken. We horen graag wat u bezig houdt. Loopt u bijvoorbeeld vast bij uw gemeente, het UWV, de Belastingdienst, politie, CJIB of Sociale Verzekeringsbank? Het ombudsteam bij de bus of het spreekuur bekijkt samen met u wat er aan gedaan kan worden. We helpen u op weg het probleem zelf aan te pakken, kunnen u doorverwijzen naar het juiste adres voor uw vragen of stellen onderzoek in naar uw klacht.

    U kunt ons met de Ombudsbus vinden op woensdag 14 september van 12.30 tot 17.00 uur in Alkmaar (Europaplein De Mare). Op donderdag 15 september houden we samen met het team van de Kinderombudsvrouw van 13.00 tot 16.00 uur spreekuur in het stadhuis van Hoorn (Nieuwe Steen 1). Voor dit spreekuur kunt u zich aanmelden via spreekuur@nationaleombudsman.nl of bel 0800-33 55 555 (gratis). Vrijdag 16 september zijn we van 12.00 tot 16.00 uur in Haarlem (Grote Markt). Ook Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is dan aanwezig vanaf 13.00 uur.

    Graag tot ziens in Alkmaar, Hoorn of Haarlem. Kunt u er niet bij zijn en heeft u een probleem met de overheid? Belt u ons dan vooral op ons gratis nummer 0800-33 55 555 of kijk op www.nationaleombudsman.nl.

    *gefingeerde namen