Blijf op de hoogte via RSS

Als u op de hoogte wilt blijven van ons laatste nieuws, dan kunt u zich abonneren op onze RSS-feeds. Zo wordt u automatisch geïnformeerd over het laatste nieuws.

Alle RSS-feeds van de Nationale ombudsman

De website van de Nationale ombudsman biedt de volgende RSS-feeds:

Hoe werkt RSS?

RSS-feeds zijn een erg praktische manier om nieuwtjes te lezen van veel verschillende bronnen. Hoe dit werkt, leest u hieronder.

Wat is RSS? - Met RSS hoeft u niet steeds dezelfde websites te bezoeken om te zien of er iets nieuws is gepubliceerd. Met een RSS-feed wordt u automatisch geïnformeerd wanneer er iets nieuws op een website is geplaatst.

Welke informatie ontvang ik via RSS? - Met de RSS-feeds van de Nationale ombudsman wordt u automatisch op de hoogte gebracht zodra er een nieuw rapport, nieuwsbericht of column op onze website verschijnt.

Hoe lees ik een RSS-feed? - Om een RSS-feed te kunnen lezen heeft u een zogenaamde RSS-reader nodig. Dat is een computerprogramma dat RSS-feeds automatisch voor u ophaalt en ze bundelt in één overzicht. Op internet zijn diverse gratis RSS-readers beschikbaar. Feedreader is een veelgebruikte gratis RSS-reader. Maakt u gebruik van Firefox of Safari? Dan hoeft u geen RSS-reader te installeren. Deze programma’s hebben al een RSS-reader ingebouwd.

Hoe abonneer ik me op een RSS-feed? - Wanneer u uw RSS-reader heeft geïnstalleerd, kunt u naar keuze RSS-feeds toevoegen. Zo voegt u een RSS-feed to met Feedreader:

  • Ga naar de oranje RSS-knop;
  • Klik op de rechtermuisknop en selecteer ‘Snelkoppeling toevoegen’;
  • Klik op ‘Add new feed’, klik vervolgens op ‘next’;
  • Geef de RSS-feed een naam en klik op ‘finish’.

Meer weten over RSS? - Meer informatie over RSS vindt u op rss.startpagina.nl. Hier vindt u ook links naar alternatieve RSS-readers.