2012/090: Vader klaagt dat AMK zorgmelding over bij moeder wonende zoon naar BJZ heeft doorgestuurd

Rapport

Verzoeker heeft een aantal keren een melding gedaan bij het AMK omdat hij zich zorgen maakt over zijn zoon, die bij moeder woont. Deze meldingen hebben geleid tot hulpverlening door Bureau Jeugdzorg e.a. in het vrijwillige kader. In mart 2010 doet verzoeker opnieuw een melding

Verzoeker klaagt erover dat het AMK naar aanleiding van deze melding geen onderzoek heeft ingesteld, maar deze heeft doorgestuurd naar Bureau Jeugdzorg.

Het AMK heeft de zaak overgedragen aan Bureau Jeugdzorg onder meer omdat er al twee onderzoeken waren geweest, waarna een hulpverleningstraject was ingezet waarin de gemelde zorgen konden worden meegenomen. Verder werd gewacht op de uitkomst van een psychologisch onderzoek en moest de informatiestroom bij elkaar worden gebracht.

Er is niemand bij gebaat en zeker verzoekers zoon niet als allerlei instanties zich zonder overleg te hebben met elkaar met de zaak zouden bezighouden. Verzoeker is ook tijdig, te weten vier dagen na zijn melding, op de hoogte gesteld van het besluit om de gemelde zorgen door te geleiden naar Bureau Jeugdzorg. De gedraging is behoorlijk.

Professionaliteit en transparantie

Instantie: Advies- en Meldpunt Kindermishandeling van het Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland

Klacht:

geen onderzoek ingesteld naar aanleiding van verzoekers zorgmelding, over de ontwikkeling en opvoeding van zijn zoon bij zijn ex-partner, maar deze slechts doorgestuurd naar Bureau Jeugdzorg

Oordeel:

Niet gegrond