2011/038: Pleegouders klagen over incompleet zijn BJZ-dossier van hun pleegzoon

Rapport

Verzoekers hebben een pleegzoon. In 2007 is hij voor de eerste keer bij hen geplaatst. Na een beschikking van het Hof moest hij weer bij zijn biologische vader gaan wonen. Omdat dat niet goed ging is hij daar begin 2008 weer weggehaald en op verzoek van Bureau Jeugdzorg weer in het pleeggezin opgenomen.

Verzoekers klagen erover dat sommige relevante informatie over hun pleegzoon niet in zijn dossier wordt opgenomen en vervolgens niet bij belangrijke beslissingen wordt betrokken.

Deze klacht van verzoekers is gegrond verklaard. Er is niet voldaan aan het vereiste van professionaliteit. Beslissingen moeten worden genomen op basis van een afweging van alle relevante informatie. Uit het dossier moet blijken welke relevante informatie daarbij is gebruikt.

De tweede klacht van verzoekers betrof de manier waarop er klachtbehandeling bij Bureau Jeugdzorg heeft plaatsgevonden. Deze klacht is gegrond verklaard. Er is niet voldaan aan het vereiste van hoor- en wederhoor.

Instantie: Bureau Jeugdzorg Limburg locatie Venlo

Klacht:

Geen reëel beeld van de actuele situatie rondom verzoekers pleegzoon geschetst en belangrijke informatie niet in beslissingen meegenomen en niet in dossier opgenomen; wijze van klachtbehandeling.

Oordeel:

Gegrond