2010/028

Rapport

Verzoeker heeft naar aanleiding van een bij het UWV ingediende klacht geconstateerd dat de van het Klachtenbureau UWV afkomstige klachtafhandelingsbrieven niet correct worden ondertekend.

Hij klaagt erover dat de klachtafhandelingsbrieven niet overeenkomstig het bepaalde in de Awb, namens de Raad van Bestuur van het UWV worden ondertekend.

In titel 9:1 van de Awb staat dat klachten bij een bestuursorgaan kunnen worden ingediend en dat het bestuursorgaan de klachten inhoudelijk behandelt. Bij het UWV is de Raad van Bestuur het bestuursorgaan, dit betekent dat de Raad van Bestuur van het UWV verantwoordelijk is voor de klachtbehandeling. Er is geen sprake van een zorgvuldige klachtbehandeling als de klachtafhandelingsbrieven niet namens de Raad van Bestuur worden ondertekend.

De Nationale ombudsman heeft er met instemming van kennisgenomen dat het UWV heeft aangekondigd dat voor het einde van het eerste kwartaal van 2010 alle klachtafhandelingsbrieven voortaan worden ondertekend met: "Namens de Raad van Bestuur van het UWV."

Vereiste van administratieve nauwkeurigheid - Niet behoorlijk

Instantie: UWV Amsterdam

Klacht:

Klachtafhandelingsbrieven niet ondertekend namens de Raad van Bestuur.

Oordeel:

Gegrond