2007/295

Rapport

De auto van de zoon van verzoekster is os's-avonds omstreeks 23:00 op een parkeerplaats in beslag genomen om aan het politiebureau te onderzoeken of deze auto gebruik kon maken van een verboden blauw zwaailicht en politiesirene. De meerderjarige zoon van verzoekster heeft de auto naar het politiebureau overgebracht. Zijn minderjarige broertje en zusje die met hem mee waren zijn door een vriend van hem thuis gebracht. Later zijn verzoekster, haar man en de vrienden van de zoon boos naar het politiebureau getogen om te klagen over de gang van zaken. Vervolgens zou verzoekster nog net weg hebben kunnen springen voor een politieauto die met spoed de parkeerplaats van het politiebureau verliet.

Verzoekster klaagde erover dat haar minderjarige kinderen door de politie zijn achtergelaten op een parkeerplaats en zij klaagde over het gevaarlijke rijgedrag van de betrokken politieambtenaar bij het verlaten van het politiebureau.

Uit onderzoek door de Nationale ombudsman is naar voren gekomen dat de minderjarige kinderen met toestemming van Patrick en met instemming van de kinderen zelf zijn thuisgebracht. De betrokken verbalisanten hebben zich naar het oordeel van de Nationale ombudsman voldoende ingespannen om te controleren of dit een goede oplossing was. Met betrekking tot het gevaarlijke rijgedrag onthoudt de Nationale ombudsman zich van een oordeel omdat het gevaarlijke karakter van dit rijgedrag niet vast is komen te staan

Achterlaten kinderen - bijzondere zorg - behoorlijk

Gevaarlijk rijgedrag - geen oordeel

Instantie: Regiopolitie Flevoland

Klacht:

Twee minderjarige kinderen van verzoekster achtergelaten op parkeerplaats.

Oordeel:

Niet gegrond

Instantie: Regiopolitie Flevoland

Klacht:

Politievoertuig op voor verzoekster gevaarlijke wijze van politiebureau weggereden.

Oordeel:

Geen oordeel