2006/381

Rapport

Verzoeker woont sinds 1978 in een woning aan de V-straat te A. Volgens verzoeker komt het zeer regelmatig voor dat de post niet of heel laat op zijn woonadres aankomt. Om deze reden heeft verzoeker sinds 1989 een postbusadres gehuurd. Sindsdien gaat de postbezorging nagenoeg vlekkeloos. Ondanks deze maatregel krijgt verzoeker met enige regelmaat post van het CJIB op zijn woonadres. Het blijkt dat niet alle correspondentie verzoeker hierdoor bereikt, waardoor boetes met aanmaningen worden verhoogd.

Verzoeker klaagde erover dat het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) te Leeuwarden, sinds maart 2001 met regelmaat beschikkingen en aanmaningen niet heeft gezonden naar zijn postbusadres, ondanks verschillende daartoe strekkende verzoeken, maar naar zijn woonadres.

De Nationale ombudsman overwoog dat wat betreft de overtredingen die worden gevolgd door een stilhouding, het CJIB afhankelijk is van de gegevens die door de betrokken toezichthouder aangeleverd zijn. Door deze adresgegevens te gebruiken heeft het CJIB niet gehandeld in strijd met het vereiste van adequate organisatorische voorzieningen.

Het CJIB heeft het vereiste van adequate organisatorische voorzieningen niet geschonden. De Nationale ombudsman oordeelde dat de onderzochte gedraging op dit punt behoorlijk was.

Instantie: Centraal Justitieel Incassobureau

Klacht:

Beschikkingen en aanmaningen niet naar woonadres maar naar postbusadres verzoeker verstuurd, ondanks verschillende verzoeken.

Oordeel:

Niet gegrond